Musik, spel och andra nöjen online

Coverband, Musik

Ebba Gold

Ett av de mer kända coverbanden i Sverige är Ebba Gold. Detta åtminstone bland de som tycker om musik från Ebba Grön, Imperiet och Thåström. Ebba Gold har nämligen valt att enbart göra covers på låtar från dessa grupper och denna artist. Då dessa musikaliskt ligger relativt nära varandra är det även samma publik som attraheras oavsett vilken av dessa grupper som Ebba Gold väljer att spela låtar från.

Bandet bildades 2000 och snabbt blev det ett populärt coverband som kunde turnera runt i Sverige. En del kallar det däremot inte för coverband utan för tributeband. Detta just eftersom hela deras repertoar är en hyllning till de artister som spelade in dessa låtar som orginal. Medlemmarna är Petta Gustavsson (bas), Per Staffas (trummor), Kimmen Svensson samt Erik Myrsell (Gitarr). Det är även de två sistnämnda som står för sång.

Även i deras slogan är det tydligt vilken inriktning de valt. ”800% Thåstöm” speglar både Ebba Gröns monsterhit ”800 grader” samt att det är Thåström som är i fokus. Thåström då både som frontfiguren i bandet Imperiet samt sedan som soloartist.

Bandet har två gånger varit med och tävlat i Sweden Rock Tribute. En tävling som enbart är till för coverband. Bägge gångerna slutade de tvåa.